4 paprasti grilio sezono receptai

4 paprasti grilio sezono receptai

Vasariški orai greitai pakeitė ankstyvo pavasario šaltį, tad daugelis mūsų jau planuojame iškylas lauke ir ruošiame savo kepsnines ir šašlykines naujo sezono pradžiai. Kad tinkamai paminėtumėte grilio sezono pradžią ir nuspręsti, ką gaminti, nebūtų sunku, šiame straipsnyje pateikiame kelis nuostabius grilio receptus.

Grilyje kepta vištiena

Jums reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlės puselių, 

  • ¼ puodelio balzaminio acto,

  • ½ a.š. citrinpipirių prieskonių,

  • 1 ar pusės citrinos sulčių,

  • 2 š. alyvuogių aliejaus.

Ant plokščio paviršiaus uždėkite lapą kepimo popieriaus ar plastikinės plėvelės, uždėkite vištienos krūtinėlę ir apdenkite ją dar vienu kepimo popieriaus lapu ar plastikine plėvele. Naudodami mėsos muštuką ar kitą įrankį, suplokite vištienos krūtinėlę, kad jos storis būtų tolygus. Į dubenį supilkite balzaminį actą, citrinpipirius, aliejų, sultis ir įdėkite vištienos krūtinėlę. Palikite vištieną marinuotis 30 min. Grilio groteles patepkite aliejumi ir dėkite vištieną kepti – kiekvieną pusę kepkite apie 5-7 min.

Kiaulienos šonkauliukai

Jums reikės:

  • ¼ puodelio rudo cukraus,

  • ¼ puodelio rūkytos paprikos prieskonių,

  • 2 š. druskos,

  • 1 š. česnako miltelių,

  • 1 š. kumino,

  • 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų,

  • BBQ padažo.

Mažame indelyje sumaišykite cukrų, papriką, druską, česnako miltelius ir kuminą. Šonkauliukus gerai ir tolygiai padenkite prieskonių mišiniu ir tvirtai suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite šonkauliukus apie 200°C temperatūroje – kiekviena pusė turėtų kepti apie 1,5 val. Po 3 val. šonkauliukus išimkite, nuimkite foliją ir palikite juos 10 min. Įkaitinkite grilių iki 450°C, uždėkite šonkauliukus tiesiogiai ant grilio ir patepkite juos BBQ padažu. Abi puses kepkite apie 1-3 min, kol BBQ padažas karamelizuosis.

Vištienos sparneliai

Jums reikės:

  • Puodelio kečupo,

  • 1/3 puodelio sojos padažo,

  • ¾ a.š. trinto imbiero,

  • 4 a.š. medaus,

  • ½ a.š. česnako miltelių,

  • 1 – 1,5 kg vištienos sparnelių.

Dubenėlyje sumaišykite kečupą, soją, imbierą, medų ir česnako miltelius. Vieną puodelį šio marinato įdėkite į atskirą indą ir į jį sudėkite vištienos sparnelius. Sparnelius tolygiai padenkite marinatu ir palikite 4 val. (arba nakčiai) marinuotis šaldytuve. Likusio marinato neišmeskite, jo prireiks kepant sparnelius. Naudodamiesi griliu, kepkite sparnelius vis juos apversdami apie 15-20 min. Sparneliams kepant kas kelias minutes užtepkite ant jų likusio marinato. 

Grilyje keptos įdarytos bulvės

Jums reikės:

  • 4 didelių bulvių,

  • 1 š. alyvuogių aliejaus,

  • 120 g Čederio sūrio,

  • Druskos,

  • Šiek tiek grietinės,

  • Šiek tiek šoninės,

  • Svogūnų laiškų.

Gerai nuplaukite ir nusausinkite bulves, naudodami šakutę padarykite skylutes bulvėse. Įkaitinkite grilių, mikrobangų krosnelėje pakaitinkite bulves apie 8 min, leiskite joms šiek tiek atvėsti, o tuomet įtrinkite jas aliejumi ir pabarstykite druska. Kiekvieną bulvę suvyniokite į aliuminio foliją ir vėl naudodami šakutę prabadykite skylutes. Bulves kepkite grilyje apie 45 min – 1 val., kol bulvės vidus taps minkštas. Atsargiai nuimkite viršutinę folijos dalį, bulvę prapjaukite, o į vidų sudėkite sutarkuotą sūrį, grietinę, kepintą šoninę ir smulkintus svogūnų laiškus.

4 paprasti grilio sezono receptai

Raktažodžiai: darbas vairuotojams, darbas tolimųjų reisų vairuotojams, receptai vairuotojams, patarimai vairuotojams